Ο τομέας της Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων πραγματεύεται τα τεχνολογικά γνωστικά αντικείμενα της παραγωγής τροφίμων, της συντήρησης και του ποιοτικού ελέγχου των τροφίμων, καθώς και της έρευνας και ανάπτυξης (R&D) καινοτόμων ειδών τροφίμων.
Η Επιστήμη Τροφίμων αποτελεί τον λίθο για την επιστημονική κατανόηση της σύνθεσης και της συμπεριφοράς των τροφίμων κάτω από διαφορετικές και αυστηρές συνθήκες επεξεργασίας και συντήρησης. Ενσωματώνει το συνδυασμό πολλών επιστημών όπως διατροφή, ενζυμολογία, μικροβιολογία, φαρμακολογία, τοξικολογία, καθώς και σειράς επιδράσεων της επεξεργασίας, της μεταποίησης και αποθήκευσης.
Η Επιστήμη Τροφίμων αποτελεί τη βάση της Τεχνολογίας Τροφίμων, η οποία επικεντρώνεται στη σωστή εφαρμογή των μεθόδων παραγωγής, επεξεργασίας και συσκευασίας των τροφίμων.
Ένας Επιστήμονας Τροφίμων μπορεί να είναι και Τεχνολόγος Τροφίμων ( μη αντιστρεπτή μεταβολή)!
Ο όρος “σύμβουλος βιομηχανίας τροφίμων” αναφέρεται σε έναν επαγγελματία, που παρέχει συμβουλές και εκτιμήσεις σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της τροφοδοσίας και της βιομηχανίας τροφίμων.
Οι σύμβουλοι στον τομέα αυτό παρέχουν εξειδικευμένες γνώσεις και εμπειρία προκειμένου να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν προκλήσεις και συνεισφέρει στη βελτίωση της απόδοσης και της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων στον τομέα αυτό.Τα καθήκοντα ενός συμβούλου βιομηχανίας τροφίμων μπορεί να περιλαμβάνουν:
- Eφαρμογή HACCP
- Εσωτερικές επιθεωρήσεις βιομηχανίας για τήρηση του Συστήματος Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων κατά συγκεκριμένα απαιτούμενα πρότυπα
- Έλεγχος συμμόρφωσης με απαιτούμενα Κανονιστικά Πρότυπα
- Οικονομική διαχείριση – Αναζήτηση και εφαρμογή λύσεων για βελτίωση της οικονομικής αποδοτικότητας και της διαχείρισης του κόστους παραγωγής
- Εφαρμογή Νέων Τεχνολογιών – Συμβουλές για την εφαρμογή καινοτόμων τεχνολογιών στις διαδικασίες παραγωγής και διανομής.
- Ερευνητικές αναλύσεις – Αξιολόγηση των αγορών, των τάσεων και των καταναλωτικών προτιμήσεων, ώστε τα παραγόμενα προϊόντα να εναρμονίζονται με τις τάσεις της αγοράς.
Μπορείτε είτε να επικοινωνήσετε μέσω της φόρμας επικοινωνίας της ιστοσελίδας (https://foodconsultance.gr/epikoinonia/) και ένας εκπρόσωπός μας θα επικοινωνήσει μαζί σας εντός 24 ωρών, είτε να μας καλέσετε στον αριθμό που εμφανίζεται στο πεδίο ” ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ” είτε να ενημερωθείτε μέσα από το πεδίο ” ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ” ή “ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ”.
Μπορείτε είτε να μας καλέσετε είτε να μας αποστείλετε το αίτημά σας στο email μας και να επικοινωνήσουμε εμείς μαζί σας είτε να οργανώσουμε μια τηλεδιάσκεψη.
Κάθε project και κάθε συνεργάτης μας είναι μοναδικός, επομένως ανάλογα τις απαιτήσεις του εκάστοτε έργου, σε συνεννόηση μαζί σας, οργανώνουμε το project plan.
Κάθε πρόταση προσαρμόζεται ανάλογα τις απαιτήσεις του project, την τεχνογνωσία και την εργασία μας.
Στόχος μας είναι η διατήρηση της ταυτότητας του εκάστοτε προϊόντος, η μέγιστη ικανοποίησή σας και το χτίσιμο μιας αμοιβαίας μακροχρόνιας συνεργασίας.
Με τον όρο εναλλακτικά τρόφιμα αναφερόμαστε σε τρόφιμα που παράγονται ή διατίθενται με μεθόδους που διαφέρουν από τα παραδοσιακά/ συμβατικά τρόφιμα, τα οποία συνήθως καταναλώνουμε. Αυτή η κατηγορία περιλαμβάνει πολλές επιλογές, και η ανάπτυξή της έχει συνδεθεί με πολλούς παράγοντες, όπως η υγεία, η βιωσιμότητα, η ηθική κατανάλωση και η προσαρμογή σε διατροφικούς περιορισμούς.
Ορισμένα παραδείγματα εναλλακτικών τροφίμων περιλαμβάνουν:
- Φυτική Και Εναλλακτική Πρωτεΐνη υψηλής θερμιδικής αξίας
- Φυτικά προϊόντα εναλλακτικά των γαλακτοκομικών (πχ ρόφημα αμυγδάλου, ρόφημα βρώμης, ρόφημα καρύδας, φυτικά επιδόρπια γιαούρτης κοκ)
- Φυτικά εναλλακτικά προϊόντα κρέατος και αλλαντικών
- Βιολογικά προϊόντα – Τρόφιμα που παράγονται με βιώσιμους και φιλικούς προς το περιβάλλον τρόπους παραγωγής