Nέο ΦΕΚ για την επικαιροποίηση του Κώδικα Τροφίμων και Ποτών

Δημοσίευση 16.01.24 

Αντικατάσταση των άρθρων :

145 «Ελεύθερα αλκοόλης ποτά (Γενικές διατάξεις)»
146 «Τεχνητά Ελεύθερα Αλκοόλης Ποτά»,
147 «Ελεύθερα Αλκοόλης Ποτά από Φυσικούς Χυμούς Φρούτων»
148 «Ροφήματα» του Κώδικα Τροφίμων και Ποτών (Κ.Τ.Π.)

Μπορείτε να ενημερωθείτε εκτενώς και να κατεβάσετε το σχετικό ΦΕΚ, στο link που δίνεται παρακάτω: 

Download here

7 ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙΣ ΕΝΑΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

img_10

Δυσανεξία στη Λακτόζη

Όταν στις μικρολάχνες του λεπτού εντέρου δεν παράγεται αρκετή Λακτάση ή όταν η δραστικότητα της Λακτάσης είναι ανεπαρκής, ο οργανισμός αδυνατεί να μεταβολίσει τη Λακτόζη, το βασικό σάκχαρο του γάλακτος.

Η ανεπάρκεια του ενζύμου της Λακτάσης, είναι μια κατάσταση γνωστή ως μη ανεκτικότητα στη Λακτόζη ή κοινώς Δυσανεξία στη Λακτόζη

Η Λακτάση είναι ένα ένζυμο της οικογένειας των β-γαλακτοσιδασών.
Εκκρίνεται στις μικρολάχνες του λεπτού εντέρου και λειτουργεί ως γλυκοζιτική υδρολάση.

  • Φούσκωμα
  • Αίσθημα πληρότητας ή πρήξιμο στην κοιλιά
  • Δύσπνοια
  • Κοιλιακό άλγος και κοιλιακές κράμπες
  • Διάρροια
  • Αέρια
  • Ναυτία ή μετεωρισμό

Επιλέγουμε να καταναλώνουμε Lactose Free τρόφιμα ή Low Lactose. 

Διαβάζουμε καλά τα συστατικά που αναγράφονται στις ετικέτες των προϊόντων.

Εάν μια ετικέτα τροφίμων περιλαμβάνει οποιαδήποτε από τις παρακάτω λέξεις, το προϊόν περιέχει λακτόζη και επομένως πρέπει να το αποφεύγουμε :

“Γάλα”
“Λακτόζη”
“Ορός γάλακτος”
“Τυρόπηγμα”
“Υποπροϊόντα γάλακτος”
“Στερεά γάλακτος”
“Άπαχο γάλα σε σκόνη”

Εκτιμάται ότι περίπου 70% των ενηλίκων παγκοσμίως εμφανίζουν μειωμένη παραγωγή λακτάσης.

Η αγορά των Low Lactose ή Lactose Free προϊόντων έχει εδραιωθεί στα ράφια των Super Μarket, γι αυτό και εμείς είμαστε κοντά στα εργοστάσια Γάλακτος που σέβονται τους καταναλωτές τους και θέλουν να τους προσφέρουν πληθώρα ποιοτικών και γευστικών προτάσεων, προσαρμοσμένων στις ιδιαίτερες απαιτήσεις τους και εναρμονισμένων με τα Νομοθετικά Πρότυπα. 

Επικοινωνήστε με το εξειδικευμένο προσωπικό μας για περισσότερες λεπτομέρειες.