Μελέτη HACCP
(Hazard Analysis And Critical Control Points)

Το HACCP (Hazard Analysis & Critical Control Points) ή αλλιώς Ανάλυση Κινδύνων και Κρίσιμα Σημεία Ελέγχου, είναι μια μελέτη που βασίζεται στο συστηματικό εντοπισμό συγκεκριμένων κινδύνων και μέτρων για τον έλεγχο τους, με σκοπό να εξασφαλίζεται η ασφάλεια των τροφίμων.

Η Μελέτη HACCP βασίζεται στις αρχές του Codex Alimentarius (Κώδικας Τροφίμων), με βασικό σκοπό τον προσδιορισμό των βασικών σημείων (Κρίσιμων Σημείων Ελέγχου) για την πρόληψη, τον περιορισμό ή την εξάλειψη όλων των πιθανών φυσικών, χημικών και βιολογικών κινδύνων που δύναται να εμφανιστούν σε ένα τρόφιμο σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας και της διάθεσής τους. 

Η πιστοποίηση της επιστημονικής έκθεσης HACCP είναι υποχρεωτική σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και ολόκληρης της ΕΕ.

Tί σας προσφέρουμε με τη σύνταξη ολοκληρωμένης τεχνικής έκθεσης :

– Προσδιορισμό των διαδικασιών επαλήθευσης, που επιβεβαιώνουν ότι το σύστημα HACCP λειτουργεί αποτελεσματικά
– Σχεδίαση Διαγράμματος Ροής ανάλογα τη δραστηριότητα της επιχείρησης
Ανάλυση Διακινδύνευσης – Αναγνώριση και αξιολόγηση όλων των πιθανών κινδύνων που δύναται να εμφανιστούν και προσδιορισμός προληπτικών μέτρων για τον έλεγχο αυτών
– Τήρηση αυστηρών διαδικασιών ασφάλειας και υγιεινής 
– Εξασφάλιση ασφαλών και υγιεινών προϊόντων – Προστασία και σεβασμός καταναλωτή
– Βελτιστοποίηση της ποιότητας των προϊόντων και υπηρεσιών 
Εκπαίδευση προσωπικού σε κάθε στάδιο παραγωγής 
– Συμμόρφωση με τη νομοθεσία των τροφίμων και τις τροποποιήσεις
– Αναλαμβάνουμε τις μικροβιολογικές αναλύσεις, όπου απαιτείται

 

Επέλεξε κατηγορία